Tamsalu–Porkuni kergliiklusteest on 16 aastaga valminud vaid viiendik (1)

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Kergliiklustee Uudeküla–Porkuni osa, mis on siiani ehitamata. Tulevane kergtee on kaardil markeeritud punasega, selle valgustatud osa sinisega.
Kergliiklustee Uudeküla–Porkuni osa, mis on siiani ehitamata. Tulevane kergtee on kaardil markeeritud punasega, selle valgustatud osa sinisega. Foto: Jaanus Annus

Tamsalu–Porkuni kergliiklusteest hakati rääkima 2008. aastal. Praeguseks on soovitud viiest kilomeetrist valminud 900 meetrit ehk lõiguke Tamsalust Uudekülla. Nüüd soovitakse kergteed jätkata Uudekülast Porkunisse, kuid Tapa valla teehoiukava järgi ehitusega enne 2027. aastat ei alustada.

Endise Tamsalu vallavanema Toomas Uudebergi sõnul algas tõsisem mõttetöö Tamsalu–Porkuni kergliiklustee rajamiseks 2008. aasta paiku, et tagada jalakäijate ja jalgratturite liiklusohutus. "Sel ajal oli Tamsalus ka tegus kepikõndijate seltsing, kes näitas üles huvi selle tee ehitamise vastu," lisas Uudeberg.

Porkuni külavanem Eigo Laur ütles, et asfaltkattega kergtee rajamine Tamsalust Porkunisse oleks maksnud poolteist miljonit krooni. "Suvel ju väga palju lapsi käib Tamsalust Porkunisse ujumas, nii jala kui jalgratastega. Talvel see trass oleks võinud olla suusarajana kasutusel," rääkis Laur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles