Maag tahab tootmise säilitada nii Jõhvis kui Rakveres

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivse tähendusega.
Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Urmas Luik / Postimees

Ajaleht

Põhjarannik

kirjutab, et Maag Piimatööstus ei välista tulevikus kogu tootmise koondamist Jõhvi, ent tegutseb praegu jätkuvalt selle nimel, et hoida toimimas nii Jõhvis kui Rakveres asuv tööstus.



"Tootmise täielikult Jõhvi toomine on üks võimalikke stsenaariume lähema viie aasta jooksul, ent selle tõenäosus pole üle 50%," ütles ASi Maag Piimatööstus juhataja Valdis Noppel.

"Praegu on selline aeg, kus peab olema varuks mitu stsenaariumi, et saaksime kiiresti muutuvas turuolukorras ruttu reageerida. Esialgu töötame ikkagi selle nimel, et tootmismaht säilitada ja anda mõlemale tööstusele tööd."

Osa tootmist on Rakverest juba Jõhvi üle toodud - ja vastupidi, nõnda et ühte ja sama toodet kahes kohas ei tehta. Jõhvis toodetakse kodujuustu ja kohupiimatooteid, jäätist ja võid, Rakveres joogipiima, jogurteid ja keefirit.

Jõhvi majal oleks Noppeli sõnul Rakvere tootmise ees mitu eelist: planeering, ehituslik seis ja krundi suurus: "Tootmispotentsiaal on Jõhvis suurem ning jätkusuutlikkuse seisukohalt pole kõige mõistlikum ka Rakvere tootmise asukoht keset linna."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles