Ühe linnalasteaia võimalikkusest Rakveres

Copy
Ene Nool.
Ene Nool. Foto: Erakogu

Rakvere linnavolikogu töölaual on eelnõu, mille kohaselt Rakvere Triinu ja Kungla lasteaed liidetakse Rohuaia lasteaiaga. Pidasin vajalikuks sel teemal avalikult oma arvamust avaldada, sest linnavalitsus on teinud mulle ettepaneku lasteaedade liitumine teoks teha ning jõuda kolme maja ja inimeste baasil ühtse asutuseni. See muidugi saab teoks siis, kui volikogu otsustab lasteaiad liita. Kasutasin mõistet linnalasteaed, sest Rakveres jäävad lisaks munitsipaalomandis olevale linnalasteaiale tegutsema ka ju erakätes olevad lasteaiad.

Kuidas see otsus erinevaid huvigruppe mõjutama hakkaks? Lapsed ja lapsevanemad on 1. septembril samas olukorras nagu enne lasteaedade ühendamist. Praegu toimub rühmade komplekteerimine, mille käigus kooli minevate laste rühmadesse on paigutatud uued mudilased. Igal rühmal on oma õpetajad ja õpetajate abilised. Igas lasteaiamajas on õppejuht ja majandusjuhataja.

Direktori rolliks on lasteaia üldjuhtimine, tehes seda koos pedagoogilise nõukogu ja hoolekoguga. Uue õppeaasta septembrikuus moodustatakse senise kolme hoolekogu asemel lasteaia hoolekogu, kuhu kuuluvad õpetajate esindajad, iga rühma vanemate esindaja ja linna esindaja. Kokku päris suur seltskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles