Tapa vald andis rohelise tule palju kirgi tekitanud haridusreformile

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tapa vallavolikogu otsustas 18. märtsil 2024 häältega 11:10 koolivõrgu ümber korraldada. Kolmandik volinikest osales hääletusel veebi teel.
Tapa vallavolikogu otsustas 18. märtsil 2024 häältega 11:10 koolivõrgu ümber korraldada. Kolmandik volinikest osales hääletusel veebi teel. Foto: Andres Tohver

Esmaspäeval toimus Tapa vallavolikogus koolide ümberkorraldamise teine arutelu. Selle aluseks oli volikogus 22. juunil 2020 vastu võetud määrus 81 "Tapa valla haridus ja noorsootöö arengukava kinnitamine", mida oli täiendatud lisaga 9 "Hariduse ja noorsootöö arengukava tegevuskava muutmine".

Mida see bürokraatlik sõnastus siis tähendab? Praegu tegutsevad Tapa vallas Tapa gümnaasium, Tamsalu gümnaasium, 9-klassiline Lehtse kool ja 9-klassiline Jäneda kool.

Reformiga tekiks Tapa kool, kus on kolm 6-klassilist õppekohta: Tapa linnas, Lehtse alevikus ja Jäneda külas. Tapa gümnaasium jätkaks tegevust Tapa linnas 7.–12. klassiga ja Tamsalu linnas Tapa gümnaasiumi õppekohana 10.–12. klassiga. Tamsalu gümnaasium muutuks põhikooliks ja jätkaks juriidilises plaanis 9-klassilisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles