Rakvere teatris algasid suvelavastuse proovid

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Lavastaja Peeter Raudsepp tutvustamas trupile oma nägemust.
Lavastaja Peeter Raudsepp tutvustamas trupile oma nägemust. Foto: Erakogu

Juuni alguses Loobu mõisas esietenduva suvelavastuse trupp kogunes eile Rakvere teatri proovisaali esimeseks lugemiseks. Lavastaja Peeter Raudsepa käe all tuuakse lavale Eestis seni tutvustamata, kuid ingliskeelses maailmas väga hinnatud autori Philip Osmenti näidend "Lahkumine".

Näidendi sündmused viivad vaataja täiesti tavalisse tänapäeva Iiri perekonda. Vanem poeg on jäänud koos ema ja isaga kodutalusse toimetama. Noorem poeg on naasmas ülikoolist koju jõulupuhkusele. Pühadeeelsed ettevalmistused võtavad aga sootuks ootamatu pöörde. Kahe venna iseloomud ei saaks olla erinevamad ja õli niigi tuleohtlikesse suhetesse lisab vanema venna pruut, kes on sisse võetud mõlemast mehest.

Lavastaja sõnul päästab meid enesehävitusest inimese vaba loovus. "Ükspuha kui palju me ka arvame end teistest inimestest hoolivat ja neid hoidvat, võib piir elu ja surma vahel osutuda väga hapraks, seda meie pahaaimamatult öeldu või ütlemata jäetu tõttu," selgitab Raudsepp ja lisab: "Poeesial on inimese elus sama oluline roll kui majandusel. Ja ühiskond, mis seda ei tunnista, kaua ei ela."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles