Kevadekuulutaja: rehvivahetuspunktides on paremad ajad juba broneeritud

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Rehvivahetuseks tasub aeg varakult broneerida.
Rehvivahetuseks tasub aeg varakult broneerida. Foto: Marko Saarm

Talverehve on seadusega lubatud kasutada 31. märtsini, kuid plusskraadid ja päikselised ilmad on pannud juba praegu sõidukiomanikke rehvivahetuseks aega broneerima. Isegi kui rehve ei plaanita vahetada lähinädalatel, on soovitatav varakult töökotta aeg kinni panna.

Elke Toyota järelteeninduse direktori Viljar Sillamaa sõnul on tänaseks nende esindustes juba ligi 70 klienti rehvivahetuse aja broneerinud. "Kindlasti on juba hetkel sobiv aeg hakata mõtlema rehvivahetuse peale ja soovitatav on ka aeg ära broneerida. Mida aeg edasi, seda vähem jääb valikut vabade aegade osas," selgitas ta.

​Sillamaa soovitab kasutada eraldi talve- ja suverehve ning mitte sõita aasta läbi lamellrehvidega. Põhjuseid selleks on mitu. "Lamellrehvid on toodetud ja disainitud ainult talvistes oludes sõitmiseks. Kuna lamellrehvid on toodetud nii-öelda pehmema seguga, siis paratamatult kuluvad need soojemate ilmadega märkimisväärselt rohkem kui tavapärased suverehvid. Samuti muutub pehmest kummisegust valmistatud rehvide pidamine soojade ilmadega kehvemaks," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles