Rakvere linn hakkab enda soovil rajatud ujulale selga keerama

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Ujumise algõpetus on jaotatud 40 arvestuslikuks õppetunniks ja õppekava koostajate sõnul oskavad varasema veekogemuseta lapsed peale 20 ujumistundi vees olla ja vett ka nautida.
Ujumise algõpetus on jaotatud 40 arvestuslikuks õppetunniks ja õppekava koostajate sõnul oskavad varasema veekogemuseta lapsed peale 20 ujumistundi vees olla ja vett ka nautida. Foto: Elmo Riig

Rakvere linn pidi pingelise eelarve tõttu üle vaatama, kui palju linna lastele ujumistunde võimaldatakse. Esialgu piirduti kohustusliku õppeprogrammi teise ja kolmanda klassi tundide ostmisega. Kuna Aqvast raja rentimine on osutunud linnale küllaltki kalliks, on hakatud kaaluma alternatiive, kuid sellega seoses on Aqva tegevjuhil Roman Kusmal tekkinud palju küsimusi.

Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee ütles, et 2022. aastal lõppes Rakveres 15-aastane ujula rajatundide ostuleping Aqva veekeskusega. Senini oli makstud kõrgemat hinda ja see oli linnavalitsuse hinnangul põhjendatud, et soodustada piirkonda investeeringu tegemist.

Hankeperioodi lõppemisel asusid ametnikud uut hanget koostama ja selle väljakuulutamisel selgus, et Aqva oli hinda nõus alla laskma vaid viie protsendi jagu. Seega ei pidanud linn pingelise eelarve tingimustes mõistlikuks lepingut samas mahus jätkata ja praegu ostetakse ujumistunde vaid kohustusliku ujumise algõppe andmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles