"Pistaks pommi kooli." Poiste vestlus tõi Rakvere riigigümnaasiumisse politsei

Kevin Volter
Copy
Politsei suutis kiirelt välja selgitada, et reaalset ohtu ei olnud, ning demineerijaid polnud tarvis kohale kutsuda. Pilt on illustratiivne.
Politsei suutis kiirelt välja selgitada, et reaalset ohtu ei olnud, ning demineerijaid polnud tarvis kohale kutsuda. Pilt on illustratiivne. Foto: Lääne-Eesti pommigrupp

Eelmisel reedel juhtus Rakvere riigigümnaasiumis kahetsusväärne ja ärev juhtum, mis päädis sellega, et majja tulid kõrgendatud jõududega politseinikud. Kogu sündmusahel hakkas aga arenema kahe õpilase omavahelisest sotsiaalmeediavestlusest.

Koolijuht Liisa Puusepp saatis kooliperele käesoleva nädala alguses kirja, kus selgitas juhtunu tagamaid. "Reedel, 15. märtsil toimus koolis äärmiselt kahetsusväärne juhtum, mis nõudis politsei sekkumist," seisis Virumaa Teataja valduses olevas kirjas. 

"Üks G1 õpilane saatis teisele õpilasele sotsiaalmeedia kaudu sõnumi, mis sisaldas endas märksõnu "pomm" ja "koolimaja". See pälvis sotsiaalmeediat monitoorivate asutuste tähelepanu ja info selliste märksõnadega sõnumist jõudis koheselt Eesti politsei- ja piirivalveametini, kelle ametnikud reageerisid olukorrale vastavalt – kõrgendatult," selgitas Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles