Opositsiooni saadikud esitasid linnapea Triin Vareku vastu umbusaldusavalduse

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Linnavolinik Andres Jaadla umbusaldusavaldust ette lugemas.
Linnavolinik Andres Jaadla umbusaldusavaldust ette lugemas. Foto: Siim Mihailov

Opositsioon esitas linnapea Triin Vareku vastu umbusaldusavalduse, kuna tema juhtimises nähakse ebakõlasid ja mõnes küsimuses pole etteheite järgi piisavalt läbipaistvust.

Linnavolinik Laila Talunik tegi ettepaneku lasteaedade liitmise päevakorrapunkt istungi kavast maha võtta, kuna protsess on väldanud vaid kaks kuud ja linnavalitsus pole siiani selgelt põhjendanud, miks lasteaedu liita on vaja. "Viimases hariduskomisjonis olid hoolekogude esindajad ja teised haridusvaldkonnaga seotud inimesed, sealhulgas doktorandid. Nad saavad reformide mõttekusest aru, aga mitte sellisel kujul. Komisjon vahetas omavahel tund aega arvamusi ja linna haridusspetsialist ning abilinnapea ei öelnud mitte ühtegi sõna, et lasteaedade ühendamise protsessi selgitada," väljendas Talunik oma nördimust käimasoleva protsessi üle.

Kuna linnavolinikud polnud nõus lasteaedade liitmise päevakorrapunkti kavast maha võtma, esitas linnavolinik Andres Jaadla opositsiooni nimel linnapea Triin Varekule umbusaldusavalduse. Umbusaldusavalduses heideti linnapeale ette haridusvaldkonnas ette võetud ja takerdunud viimaseid arenguid. "Hariduse üle otsustamine kuulub volikogu pädevusse. Üks Rakvere linna lasteaia juhtidest koondati puhkuse ajal ja ühendasutuse juht lihtsalt määrati. Leiame, et linnapea on sellise tegevusega selgelt ületanud oma pädevust," rääkis Jaadla, kelle hinnangul ei suuda Varek taolist protsessi läbipaistvalt juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles