Virumaa riigigümnaasiumite ühiskatsed käivad täisvõimsusel

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Virumaa riigigümnaasiumite sisseastumisavaldusi saab teha 7. aprilli südaööni.
Virumaa riigigümnaasiumite sisseastumisavaldusi saab teha 7. aprilli südaööni. Foto: Marianne Loorents

Aeg on sealmaal, et lumi taandub, abituriendid annavad eksamiteks oma teadmistele viimast lihvi ning põhikooli peatsed lõpetajad teevad sisseastumiseksameid gümnaasiumisse. Ettevalmistusi on tehtud viimased üheksa aastat, kuid kordamine on tarkuse ema. Milleks täpselt valmistuma peab?

Selleks et kandideerida gümnaasiumi, peab õpilane olema omandanud põhihariduse. Edasised kandideerimisnõuded kehtestab iga kool eraldi. Arvesse võib võtta tunnistuse keskmist hinnet, olümpiaadide tulemusi, sisseastumiskatseid ning vestluse tulemusi või isegi õpetaja soovituskirja.

Riigigümnaasiumitesse toimuvad piirkonniti ühiskatsed, kuid koolid otsustavad sissesaamistingimuste üle autonoomselt ja ka sisseastumise kord võib kooliti erineda. Virumaa gümnaasiumite ühiskatsete piirkonda kuuluvad Narva gümnaasium, Narva eesti gümnaasium, Kiviõli 1. keskkool, Sillamäe gümnaasium, Jõhvi gümnaasium, Kohtla-Järve gümnaasium ning Rakvere riigigümnaasium. Ühiskatsete eesmärk on koolisüsteemi lihtsustamine ning õpilaste pinge vähendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles