Riik toetab maapiirkonna ettevõtete arengut 30 miljoniga

Kevin Volter
Copy
Maapiirkonna ettevõtjatele avaneb kolmandas kvartalis taotlusmeede.
Maapiirkonna ettevõtjatele avaneb kolmandas kvartalis taotlusmeede. Foto: Kristjan Teedema

Regionaalminister Madis Kallas kinnitas maapiirkonna ettevõtjate konkurentsivõime suurendamise investeeringutoetuse tingimused. Toetuse eesmärgiks on aidata ettevõtjatel luua linnapiirkondadest väljaspool uusi töökohti ja luua sel viisil inimestele paremaid eeldusi maal elamiseks.

Toetatakse investeeringuid, mis on seotud ettevõtetes uudse tehnoloogia kasutusele võtmisega, tootmise ja teenuse digitaliseerimisega või energiasäästlike lahenduste rakendamisega. Toetuse oodatavaks tulemuseks on uute, hästi tasustatud töökohtade lisandumine maapiirkonda tänu ettevõtete konkurentsivõime suurenemisele. Toetust saab kasutada materiaalse ja immateriaalse vara soetamiseks ja ehitiste rajamiseks.

Taotlejaks saab olla kuni 49 töötajaga ettevõtja, kelle aastane müügitulu kahel eelmisel aastal on olnud vähemalt 40 000 eurot. Toetust saab kasutada projekti elluviimiseks taotleja püsivas tegevuskohas – maapiirkonnas väljaspool Tallinnaga piirnevaid Harku, Saue, Saku, Kiili, Rae, Jõelähtme ja Viimsi valdasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles