Rakvere lasteaedade liitmise plaan läheb käiku ja linnal tuleb haridusvõrgule mõelda ka laiemalt

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Linnavalitsuse liikmed meelt avaldama tulnud lapsevanematega enne linnavolikogu istungit rääkimas.
Linnavalitsuse liikmed meelt avaldama tulnud lapsevanematega enne linnavolikogu istungit rääkimas. Foto: Marianne Loorents

Kolmapäeval toimunud Rakvere linnavolikogu istungil otsustasid rahvasaadikud kümne poolt- ja kaheksa vastuhäälega Rakvere lasteaedade liitmise plaan teoks teha. Ühendatud lasteaiad, mille juhiks saab Ene Nool, hakkavad esialgu kandma Rakvere Rohuaia lasteaia nime.

Rakvere linna lasteaedade ümberkorraldamine ja sellega kaasnenud protsessid on põhjustanud nii lapsevanemate kui ka paljude linnavolikogu opositsioonisaadikute seas pahameeletormi. Ka möödunud volikogu istungil heitsid olukorraga rahulolematud opositsioonisaadikud ette seda, et linnavalitsus on liitmisotsuse teinud üle volikogu pea. Eeskätt peeti silmas käiku, millega koondati Triinu lasteaia direktor Raido Parve.

Samas pidid opositsioonisaadikud vaid käsi laiutama, sest hääletusel sai kolme lasteaia liitmine kümme poolt- ja kaheksa vastuhäält. Lisaks otsustati ühendasutuse esialgne nimi, milleks saab Rakvere Rohuaia lasteaed. Abilinnapea Laur Kaljuvee sõnul tehakse tulevikus tõenäoliselt ka nimekonkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles