Lugeja küsib Mis seisus olid maha saetud Kastani puiestee puud?

Kevin Volter
Copy
Ka raadamistöid teinud arboristid nentisid, et enamik puudest olid keskelt mädad. Siinjuures on oluline märkida, et alati ei olegi puudel suurim kahjustus kännust näha.
Ka raadamistöid teinud arboristid nentisid, et enamik puudest olid keskelt mädad. Siinjuures on oluline märkida, et alati ei olegi puudel suurim kahjustus kännust näha. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Kastani puiestee rekonstrueerimistööd on hoo sisse saanud ning käesoleva nädala alguses võeti maha puud, mis olid jõudnud oma eluea lõppu. Sotsiaalmeedias tekkis pahameeletorm, kuna arvati, et puud polnud nii haiged ning neid oleks võimalik olnud säilitada.

Vastab Rakvere linnaaednik Kärt-Mari Paju:

2022. aastal läbi viidud puistu hinnangu põhiselt olid paljud Kastani allee puud seenega nakatunud, neil esines pragusid, õõnsusi, külmalõhesid (mitmetel jooksid need maapinnani välja) ja tüvedes kaugelearenenud mädanike tunnuseid. Potentsiaalselt murdumisohtlikke puid oli üle 20 ja nende hulka võiks kahjustuskohtade lahti saagimise andmete alusel tõsta. Väheste kahjustustega puid oli vaid 17, kuid ka neil olid pooltel juba seenkahjustuse tunnused küljes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles