Tapa vallavanema umbusaldamine läks vett vedama (1)

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Alati rahulik ja soliidne. Ehkki Riho Telli sõnavõttu 23. märtsil üritati segada autosireenide huilgamisega, selgitas ta volikogule oma seisukohti.
Alati rahulik ja soliidne. Ehkki Riho Telli sõnavõttu 23. märtsil üritati segada autosireenide huilgamisega, selgitas ta volikogule oma seisukohti. Foto: Andres Tohver

23. märtsil hääletas Tapa vallavolikogu umbusalduse avaldamise üle reformierakondlasest vallavanemale Riho Tellile. Soovi avaldada umbusaldust oli nädala alguses ehk 18. märtsil sisse andnud Alari Kirt valimisliidust Valgejõgi. Ehkki esineti sütitavate sõnavõttudega, jäi umbusaldajatel vallavanema mahavõtmiseks puudu kolm häält.

Vallavanema umbusaldamist käsitleti laupäeval volikogu istungi päevakorra esimese punktina. Vallavanemat pommitas aktiivselt küsimustega valimisliitu Valgejõgi kuuluv Leelo Jürimaa, kes esmalt tahtis teada, miks oli Riho Tell kohtumisi Lehtse ja Jäneda inimestega nimetanud tsirkuseks. Seda vallavanem eitas, nimetades väidet külajutuks. 

Jürimaa tahtis ka teada, millist lisahüve või tulu on vallale toonud arenguosakonna juhataja Valdo Helmelaid (EKRE) ja abivallavanem Janar Safronov (Eesti Keskerakond), kes lähevad vallale aastas maksma 80 000 eurot. "Rahaliselt mõõdetavat tulu ametnike töö juures on väga keeruline välja tuua," vastas Tell.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles