Pommiks peetud prügikoti maha jätnud mees karistada ei saa

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Maha unustatud (või tahtlikult jäetud) prügikotist sai alguse sündmus, millega olid hõivatud nii politsei, kiirabi, pääste kui ka pommirühm.
Maha unustatud (või tahtlikult jäetud) prügikotist sai alguse sündmus, millega olid hõivatud nii politsei, kiirabi, pääste kui ka pommirühm. Foto: Ain Liiva

Laupäeval jättis üks autoomanik Kunda autopesulasse maha musta prügikoti, mille jõustruktuurid pommihirmus igaks juhuks üle kontrollisid. Prügi maha jätnud autoomanik saadi kätte, kuid karistada ta ei saa.

Automaatse autopesula omanik Sergei Fedorov rääkis, et talle oli helistanud klient, kes oli näinud, kuidas ühe maasturi juht oli tõstnud oma autost välja nööriga kinni seotud musta prügikoti ja selle maha jätnud. "Vaatasin videolt üle – oligi kilekott, mille sees tundus olevat kanister või midagi sellist," lausus ta. "Helistasin politseisse ja küsisin nõu, et mida peaksin tegema: kas minema ise prügi ära koristama või kuidas? Politseist öeldi, et mitte mingil juhul, asi on kahtlane, ja õige pea olid nad üksteise järel kõik kohal: politsei, päästjad, kiirabi, lõpuks pommirühm."

Rakvere politseijaoskonna grupijuht Key Paju lausus, et kuna ei olnud teada, mis kotis olla võib, reageeriti suurte jõududega. "Politseinike saabudes oli pääste juba kohal ning inimesed sündmuskohalt evakueeritud," lausus ta. "Patrull võttis ühendust autoomanikuga, kes prügi maha oli jätnud. Mehe sõnul oli ta koti autopesu ajaks välja võtnud ja plaaninud minema visata, ent unustanud selle siis peale pesu maha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles