Küüslauk ja trühvel: väiketootjad asuvad toidukonkursil parimaid selgitama

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vinkymon OÜ ökoloogiline fermenteeritud küüslauk.
Vinkymon OÜ ökoloogiline fermenteeritud küüslauk. Foto: Marianne Loorents

Sel nädalal asuvad Eesti parima toiduaine konkursil võistlema väikeettevõtete tooted, mille hulgas jahib piirkonna parima tiitlit 55 uut kodumaist toiduainet. Lääne-Virumaalt on hindamisele esitatud 14 toodet.

Nelja piirkonna arvestuses selgitab hindamiskomisjon ka parimad uued väikeettevõtete tooted.

"Valik on seekord eriti põnev ja kirev. Kui mingeid ühisnimetajaid otsida, siis võiks välja tuua omanäolised, huvitavate maitsekombinatsioonidega ja tervislikud käsitööjoogid ning maitsetena küüslaugu ja trühvli," rääkis toiduliidu juht Sirje Potisepp. "Ökoloogilise fermenteeritud küüslaugu kõrval kandideerivad näiteks röstitud küüslaugu hummus ja maitsestatud viin musta küüslauguga. Võistlevad ka taimne pasteet musta trühvliga, trühvlimajonees, jäätunud õuntest tehtud siider ja mango - "Citra" humala kombucha ehk teeseenejook," tõi Potisepp näiteid tänavusest huvitavast tootevalikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles