Vinni-Pajusti gümnaasiumi koolipere külastas sõpruskooli Plönis

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Vinni-Pajusti gümnaasiumi sõpruskool on enam kui 30 aastat olnud Plöni linna Lossigümnaasium.
Vinni-Pajusti gümnaasiumi sõpruskool on enam kui 30 aastat olnud Plöni linna Lossigümnaasium. Foto: Marianne Loorents

Vinni-Pajusti gümnaasiumil on pikaajalised, üle 30 aasta kestnud sõprussidemed Saksamaa Plöni linna Lossigümnaasiumiga. Kui aastaid tagasi olid sõpruskoolid teistes riikides "aknaks Euroopasse", siis aastatega on sõpruskoolidega suhtlemine teisenenud. Vahepealsed koroonaaastad mõjusid ka koolide omavahelistele suhetele, kuid eelmisel kevadel külastasid Plöni õpilased ja õpetajad taas Eestit ning nüüd tuli kord vastukülaskäigule minna.

15. märtsist kuni 21. märtsini said Saksamaa koolilaste elust osa võtta VPG õpilased ja õpetajad. Eriti oluline keelepraktika oli see neile õppuritele, kelle igapäevases tunniplaanis on ka saksa keel. Ülejäänud seltskond suhtles peamiselt inglise keeles. Osaledes koos sakslastega tundides ja elades saksa laste kodudes, saadi osa nii nende kooli- kui ka puhkepäevadest.

Nii mõndagi on Saksa koolis meiega sarnast, kuid esineb ka erinevusi. Näiteks on sakslastel koolitoit tasuline, energiajoogid pole küll soovituslikud, aga pole keelatud, õpikute asemel on enamasti tahvelarvutid ning väga levinud on projektõpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles