Rakvere hõivas kokaiinipealinna tiitli

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
7. veebruaril tehtud proovid viitasid, et sel päeval tarvitati Rakveres 73 doosi kokaiini. Ühe inimese kohta oli seda rohkem isegi kui Tallinnas.
7. veebruaril tehtud proovid viitasid, et sel päeval tarvitati Rakveres 73 doosi kokaiini. Ühe inimese kohta oli seda rohkem isegi kui Tallinnas. Foto: Ain Liiva, Shutterstock

Nüüd saab siis lausa ametlikult välja öelda kurva tõsiasja – Rakvere on Eesti kokaiinipealinn. 7. veebruaril, see oli kolmapäevane päev, võetud reoveeproovidest tuvastati, et Rakveres tarvitati ööpäeva jooksul 4,893 kokaiinidoosi 1000 elaniku kohta. Seda oli natukene rohkem kui teisele kohale «jäänud» Tallinnas ja pea poole rohkem kui vastavas tabelis kolmanda positsiooni hõivanud Tartus.

Kui arvestada, et Rakveres on umbes 15 000 elanikku, sealhulgas sülelapsed ja vanurid, siis manustati sel päeval linnas üle 73 kokaiinidoosi. Mullu novembris oli see arv 60 ja juba siis oli see tõsiasi jahmatav.

Justiitsministeeriumi hiljuti tellitud reoveeproovide analüüs, mis annab teavet narkootikumide ja psühhotroopsete ainete tarvitamisest, hõlmas 13 Eesti linna. Rakvere on Eestis esikolmikus ka MDMA (ecstasy) tarvitamise poolest (0,211 doosi 1000 elaniku kohta) ning kõrgel kohal kanepi (19,82) ja amfetamiini (10,8) pruukimiselt. Teised narkootikumid nii levinud ei ole, kuid eriti pahaendelise ilminguna leiti Rakvere reoveest ka uue psühhotroopse aine alfa-PVP-d jääke, mida lisaks Rakverele esines vaid Tallinna reovees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles