Missugune Eesti linn on linnurikkaim?

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kiivitaja on varane pesitseja, keda jahedad ilmad ei heiduta.
Kiivitaja on varane pesitseja, keda jahedad ilmad ei heiduta. Foto: Urmas Luik

Märtsi viimane pühapäev on üleeestiline linnade linnuvaatluspäev, mil huvilised saavad kaasa aidata kõige linnuliigirikkama linna välja selgitamiseks.

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub linnuhuvilisi 31. märtsil vaatlema saabunud rändlinde ja välja selgitama kõige linnuliigirikkamat linna. Osalemiseks tuleb silma ja kõrva jäänud linnud kirja panna ja tulemused samal päeval ühingule edastada.

Vaatluspäeva koordinaator Tarvo Valker ütles, et tänavune linnukevad on olnud erakordselt varane, mistõttu on oodata väga pikki vaatlusnimekirju. "Kuna eesolevatel päevadel läheb ilm märkimisväärselt soojemaks, siis on vaatlejatel lootust trehvata ka selliseid rändlinde, keda sel kevadel Eestis veel kohatud polegi," rääkis Valker.

Linnade linnuvaatluspäeval saab osaleda üksi või kuni kuueliikmeliste võistkondadena. Vaatlusi tuleb teha vabalt valitud linnas kella 5 ja 13 vahel ning kirja panna kõik nähtud ja kuuldud linnuliigid. Pühapäeval hiljemalt kella 16-ks tuleb saata kohatud linnuliikide nimekiri, võistkonnaliikmete nimed ja vaatlusalaks olnud linna nimi aadressil tarvo.valker@eoy.ee. Täpsed osalemisreeglid leiab ornitoloogiaühingu kodulehelt eoy.ee/linnade-linnuvaatlus.

Linnade linnuvaatluspäeva korraldab Eesti Ornitoloogiaühing 2002. aastast. Mullu tehti vaatlusi 24 linnas, linnurikkamad linnad olid Tartu 86 ja Tallinn 85 liigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles