Vinkymoni tooted löövad toidukonkursil laineid

Copy
Vinkymon OÜ fermenteeritud küüslauk on üks parimaid Eesti väikeettevõtete tooteid.
Vinkymon OÜ fermenteeritud küüslauk on üks parimaid Eesti väikeettevõtete tooteid. Foto: Marianne Loorents

Eesti parima toiduaine konkursi komisjon hindas Eesti väikeettevõtete uusi toidutooteid, et selgitada parimad piirkondade lõikes. Toidukonkursi tiitli "Eesti parim toode väikeettevõttelt" või "Eesti parim jook väikeettevõttelt" said seitse kodumaist toodet, nende seas kaks Vinkymon OÜ toodet: ökoloogiline fermenteeritud küüslauk ja must jäätee ebaküdooniaga.

Parimateks väikeettevõtete toidutoodeteks ja jookideks tunnistati Siidrikoda OÜ FIBES kiudainerikas püree, Karu Kombucha OÜ mango – "Citra" humala kombucha, Linnamäe Lihatööstus AS-i hirveliha steik, Vegestar OÜ taimne pasteet musta trühvliga, Amber Production Remedia OÜ soolakaramelli kooreliköör Kiiu Torn, Vinkymon OÜ ökoloogiline fermenteeritud küüslauk ja Vinkymon OÜ must jäätee ebaküdooniaga.

Hindamiskomisjoni esimehe toiduteadlase Rain Kuldjärve sõnul oli sel aastal konkurents äärmiselt tihe. Väikeettevõtte parima toiduaine tiitlile kandideeris 55 toodet üle Eesti, võitjad selgitati nelja piirkonna arvestuses. Väiketootjate puhul tõi Kuldjärv esile kasvutrendi valmistoitude ja kiireid kvaliteetseid lahendusi pakkuvate toitude vallas. 

Tagasi üles