Väike-Maarja vallavolikogu võttis vastu uue üldplaneeringu

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja vallavolikogu otsustas kohendatud üldplaneeringu vastu võtta.
Väike-Maarja vallavolikogu otsustas kohendatud üldplaneeringu vastu võtta. Foto: Kristel Kitsing

Väike-Maarja vallavolikogu kehtestas 27. märtsi istungil valla uue üldplaneeringu, mis paneb aluse valla järgmise 15–20 aasta ruumilisele arengule. 2018. aastal alustatud menetlusprotsessi vältel on saadetud ligikaudu 2000 kirja.

22. märtsil teavitas keskkonnaamet Väike-Maarja vallavalitsust, et ühest üldplaneeringu eelnõus kajastatud piirkonnast, mis on kavandatud tuuleenergeetika arendamiseks ja on põhimõtteliselt selleks sobivaks kuulutatud, leiti I kaitsekategooriasse kuuluva väike-konnakotka pesa. Pesapuu ümber moodustati 100 meetri raadiuses Raeküla väike-konnakotka püsielupaik.

Valla maakorraldusspetsialist Diana Seepter selgitas, et tuulikuid ei saa rajada lähemale kui 2000 meetrit püsielupaigast ning seetõttu viidi sisse parandus ja muudeti kõnealuse tuuleenergeetika ala piire. Ta lisas, et üldplaneeringut koostades on arvestatud, et selle kehtestamise järel võib mõni kaitsealune liik omale elupaiga leida tuuleenergeetika arendamiseks põhimõtteliselt sobival alal. Väike-konnakotka elupaigast tulenevalt ei ole piirangud aga nii olulised, et arendusala muutuks seetõttu kogu ulatuses perspektiivituks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles