Grill tuleb enne hooaja alustamist korralikult üle käia

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Väljas olnud ja hooldamata keraamiline grill võib kevadeks nii palju niiskust koguda, et sinna sisse tekib hallitus.
Väljas olnud ja hooldamata keraamiline grill võib kevadeks nii palju niiskust koguda, et sinna sisse tekib hallitus. Foto: Sille Annuk

Grillikeskuse spetsialisti Michel Ojaranna sõnul vajavad nii keraamilised, söe- kui ka gaasigrillid peale seismist põhjalikumat hooldust, mida inimesed saavad ka ise teha. Hoolduse tegemata jätmine lühendab seadmete eluiga ja võib põhjustada tuleohtu.

Michel Ojaranna sõnul hoitakse grille tihti talvel kas õues või kuuris ning kevadeks on niiskuse mõjul tekkinud nende sisse hallitus. "Talv tuleb ikka ootamatult, ning kui sügisel unustada grilli sisse tuhk, siis kogub see eriti hästi niiskust. Keraamilised grillid nõuavad muidu väga vähe hooldust ja võivadki õues katte all seista, aga ühtlasi on nad õhukindlad, mis loob soodsa keskkonna hallituse tekkeks. Seepärast peaks pikema seismise puhul jälgima, et grilli õhuavad oleks avatud ja keskkond ei oleks umbne," rääkis Ojarand.

Keraamilist grilli peaks aastas korra-kaks põhjalikumalt puhastama. Kevadel tuleks vana süsi ja tahm lihtsalt välja võtta, grill küdema panna, restid kuumaga puhtaks põletada ning grilliharjaga üle lükata. Ojaranna sõnul hõlbustavad puhastamist erinevad harjased, rasvaleotusained ja keraamikakreemid, millega pinnad lõpuks ka läikima lüüa. "Malmrestid ja ka -pannid tuleks regulaarselt õlitada, muidu lähevad need rooste. Kui suurem puhastus on tehtud, siis võiks grilli, olenemata tüübist, iga kord peale kasutamist kuumaks kütta, kaane sulgeda ja lasta 5–10 minutit puhtaks põleda," rääkis Ojarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles