Pühad möödusid politseile tavapärases rütmis, kuid peavalu tekitavad napsutanud juhid ning koduvägivallatsejad

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Politsei võtab aprilli keskel erilise vaatluse alla kiirustavad juhid.
Politsei võtab aprilli keskel erilise vaatluse alla kiirustavad juhid. Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel tabati autoroolist 123 purjus juhti, kellest kolm peeti kinni Lääne-Virumaal. Lisaks teeb politseinikele muret jätkuv vägivallatsemine koduseinte vahel. Pühade ajal tegeleti 83 juhtumiga.

Kui Põhja prefektuuris oli pühade ajal tavapärasest rohkem askeldamist, siis Ida, Lõuna ja Lääne prefektuuris saadi väljakutseid tavapärases mahus. Politsei- ja piirivalveameti vastutav töötaja Maksim Korzin ütles, et eeskätt teeb muret just koduseinte vahel toimuv. "Politsei sai reedest kuni esmaspäeva hommikuni 83 lähisuhtevägivalla teadet. Kodu peab olema turvaline koht ja julgustan neid inimesi politseid teavitama, kes kuulevad või teavad, et keegi kannatab vägivalla all. Tihti ei ole ohver alati suuteline ise abi kutsuma. Naabrid on sageli ohvri ainus võimalus abi kutsumiseks. Kui kuuled, näed, tead või kahtlustad mõnes kodus vägivalda, siis teata alati 112. Alati, kui kahtled, siis helista ikka. Eriti juhul, kui kodus on lapsi," rääkis ametnik.

Pühade nädalavahetusel toimusid kõikjal Eestis puhumisreidid joobes juhtide tabamiseks. Kolme ööpäeva jooksul leidus selliseid roolikeerajaid lausa 123. "Joobeseisundis rooli istumine on lubamatu ja selleks, et joobes juhtide arv hakkaks oluliselt vähenema, on vaja tegeleda põhjusega, mis nende rikkumiste taga on. Tihti on põhjuseks alkoholism," märkis Korzin, kes juhtis tähelepanu, et elusid saavad päästa ka sõbrad ja lähedased. "Alkoholi tarvitanud inimest tuleb takistada rooli taha istumast. Kui seda vältida ei õnnestu või märkate liikluses kahtlaselt sõitvat sõidukit, siis andke ohtlikust juhist teada politseile."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles