Repliik: sõjaväelased kaklesid Tapal. Jälle

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aivar Ojaperv.
Aivar Ojaperv. Foto: Ain Liiva

Vaikne laupäev ei osutunud Tapal sugugi mitte vaikseks – päeva viimasel pooltunnil paisus sõjameeste omavaheline tüli linna avalikus ruumis nii suureks, et seda pidid lahutama kolmandad isikud.

Kaklus kakluseks, ikka juhtub. Aga seekordne lööming oli taas märgiline – kaklejateks olid liitlassõdurid ja infot intsidendi kohta oli äärmiselt keeruline saada. Politsei väidab, et ei tea midagi. Kaitseväe kommentaar polnud nende ridade kirjutamise ajaks veel saabunud.

Ma saan aru, et on piinlik ja et idanaabrid irvitaksid ning võimendaksid, aga lugu on ju juhtunud. Linnaelanikud nägid ja filmisid. Jutud levivad. Poleks mingi ime, kui telefoniga filmitud klipid oleksid juba Venemaa riigimeedias. Seega ei ole kohalikus meedias asjast rääkimine mitte riigisaladuse reetmine, vaid tõsiasjast informeerimine.

See pole esimene kord, kui liitlased Tapal inetult käituvad – kolm aastat tagasi juba oli nendega jama. Aga järeldusi pole ilmselt tehtud, kui nad linnarahva silme all rusikatega oma erimeelsusi klaarivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles