Väike-Maarja valla avalikel üritustel tohib nüüd kasutada ainult korduskasutatavaid nõusid

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tavalised toidunõud lähevad taas hinda, sest avalikel üritusel enam ühekorraanumaid-potsikuid kasutada ei tohi.
Tavalised toidunõud lähevad taas hinda, sest avalikel üritusel enam ühekorraanumaid-potsikuid kasutada ei tohi. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja valla avalikel üritustel tohib äsja vastu võetud uue korra kohaselt serveerida toitu ja jooke üksnes korduskasutatavates anumates ja ei tohi tarvitada ühekorrasöögiriistu. Samuti peab jäätmeid koguma liigiti: eraldi segaolmejäätmed, biolagunevad jäätmed, segapakendid ja pandipakendid.

Uue korra kehtestas vallavolikogu, võttes aluseks 1. aprillil kehtima hakanud pakendiseaduse muudatuse, mille kohaselt on avalikel üritustel lubatud kasutada toidu ja joogi serveerimiseks üksnes korduskasutatavaid anumaid ja söögiriistu, edastab valla koduleht.

Avaliku ürituse mõiste on defineeritud korrakaitseseaduses ning selle all mõeldakse avalikus kohas toimuvat ja avalikkusele avatud lõbustusüritust, võistlust, etendust, kaubandusüritust või muud sellesarnast inimeste koos olemist, mis ei ole koosolek. Nõue ei rakendu eraüritustele, mis ei ole avalikkusele avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles