Krossimees Gordejev alustas hooaega Prantsusmaal

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Külalised peavad arvestama võõrustajatega: kuna Gert Gordejevi tavaline stardinumber 151 oli Prantsusmaal juba kasutusel, sai krossipaar jupikese teibi abil numbri 161.
Külalised peavad arvestama võõrustajatega: kuna Gert Gordejevi tavaline stardinumber 151 oli Prantsusmaal juba kasutusel, sai krossipaar jupikese teibi abil numbri 161. Foto: Erakogu

Külgvankriga tsiklite motokrossi MM-võistlusteks valmistuv läänevirulane Gert Gordejev alustas hooaega Prantsusmaal, kus sai koos korvimees Sten Niitsooga vaatamata äpardustele seitsmenda ja viienda koha.

Alates hooaja algusest on krossipaar Gordejev-Niitsoo käinud Itaalias treeninglaagris juba kolmel korral. "Kolmas laager ei sujunud päris valatult, kuna sadas vihma ning purunesid meil tsikli mootori mõned detailid," rääkis Gert Gordejev, "aga see ei suutnud meid siiski seisma panna. Vahepeal kodus remonditud mootorid jõudsid õigeaegselt Itaaliasse tagasi ja julgesime trenni teha ka veidi porisema ilmaga. Kokkuvõttes siiski soovitud sõidutunde kolme treeninglaagri peale kokku ei saanud, aga kolmandas laagris kaasas olnud endine tippsõitja ja treener Are Kaurit meid vähemalt maha ei kandnud."

Gordejev-Niitsoo osalesid oma hooaja avavõistlusena Prantsusmaa meistrivõistluste etapil, kuhu oli kogunenud esinduslik seltskond –​ stardijoonel oli 34 meeskonda, nende hulgas MM-il osalevaid sõitjaid. Olud olid kevadiselt rasked ja rada mudane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles