Kevadeks kodud läikima – ent kuidas?

Kärt Devaney
Copy
Iga töö jaoks on olemas vastav tehnika – õnneks on paljut võimalik nüüd ka koju rentida.
Iga töö jaoks on olemas vastav tehnika – õnneks on paljut võimalik nüüd ka koju rentida. Foto: Mihkel Maripuu

Esimese kevadsoojaga paistsid eredas päikesevalguses kätte pesemist nõudvad aknad ja klaaspinnad, tavalisest enam riivas silma nii korrastamist ootav kraam seinakappides kui ka puhastamist vajavad pinnad ja mööbel. Kui sortimine-sättimine kõrvale jätta, siis mismoodi kevadine suurpuhastus kodus kõige mõjusamalt kulgema peaks?

Rakveres ja Lääne-Virumaal kodupuhastusteenust osutavat firmat pidav Raigo Viikoja jagas nippe, mida profikoristust tehes kasutatakse. «Akende pesu puhul tuleb jälgida seda, kustpoolt päikesevalgus liigub. Päike ei tohiks pestes otse akende peale paista, muidu kuivab pind triibuliseks,» tõi ta kohe näite, millest kodu kraamimisel abi võiks olla. Samuti soovitas ta jälgida puhastusvahendite koostist ja sobivust.

«Iga pinna jaoks on olemas sobiv vahend, lisaks tasub jälgida neil, kel lapsed või allergikud kodus, et vahendid oleksid neile sobivad. Praegu on valik tavapoodideski väga lai,» rääkis Viikoja. «Kui tööpindade ja põrandate jaoks üldiselt sobib üldpuhastusvahend ka väga hästi, siis näiteks vannitoa koristamise puhul tuleb tihtipeale kasutada erivahendeid, seda eriti siis, kui käsil on põhjalikum koristustöö.» Puhastusteenuse pakkuja tõdes, et samaväärselt olulised on puhastusvahendite kõrval loomulikult õige tööjärjekord ja töövahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles