Vajalik bürokraatia või tarbetu koormus? Rannakalurit nörritavad uued nõudmised

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Virko Sirkel ja tema aerupaat Käsmu rannikul. Euroopa Liidu uued nõudmised teevad sellest kalalaeva, Sirkelist aga lausa kapteni.
Virko Sirkel ja tema aerupaat Käsmu rannikul. Euroopa Liidu uued nõudmised teevad sellest kalalaeva, Sirkelist aga lausa kapteni. Foto: Andres Tohver

Virko Sirkel ei oli juhuslik mees metsast. Kui ta veel kalakaitseinspektorina töötas, ulatus tema piirkond Eru lahest Sillamäeni. Rannakalurina leiba teeniv mees on kokku puutunud igasuguste nõudmistega, kuid 1. juulist kehtima hakkav regulatsioon ajab tal kopsu üle maksa.

Käsmu ja Võsu kandis püütakse meriforelli, lõhet ja siiga. Praegu teeb Virko Sirkel sissekande püügipäevikusse, kui merele läheb. Merelt tagasi jõudes kaalub ta saagi ära ja kirjutab päevikusse, palju kala sai.

Sirkeli sõnul tahetakse rannakaluritele peale panna samasugused püügiandmestiku esitamise kohustused, nagu on traallaevastikul, ja need hakkavad kehtima õige pea ehk 1. juulil. Tema väitel peab rannakalur alates sellest kuupäevast nutitelefoni teel registreerima merele mineku, siis töö püünisega, siis püünises olevad kalad ja kalade umbmäärase kaalu. Ka kaldale minek tuleb registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles