Lääne-Virumaa tervisenõukogu hakkab koos politseinikega tegema testoste

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Prooviostude kaudu saab loodetavasti võidelda alkoholi tarvitamisega.
Prooviostude kaudu saab loodetavasti võidelda alkoholi tarvitamisega. Foto: Dmitri Kotjuh

Lääne-Virumaa tervisenõukogu ja politseinikud hakkavad aprillis üle maakonna tegema kauplustes, baarides ja tanklates testoste, et võidelda alkoholi ja tubaka tarvitamisega.

Tervisenõukogu ja politsei koostöö eesmärk on tagada, et müüjad järgiksid seadust. Alkoholi- ja tubakatooteid peab müüma vastavalt kehtivatele piirangutele ja regulatsioonile, et alaealistel poleks juurdepääsu kahjulikele ainetele.

Testostude erinevus võrreldes politseinike kontrollkäiguga seisneb selles, et kui kontrolltehingut saab teha ainult politseiniku järelevalve all olev alaealine, kes ostab alkoholi, ostab prooviostudel alkoholi täisealine noor inimene.

Rakvere politseijaoskonna grupijuhi Kristi Risti sõnul on politsei varem tegelenud peamiselt alaealistega, kes on alkoholi tarvitanud. "Nüüd on fookus suunatud rohkem täiskasvanutele, kes teevad alkoholi alaealistele kättesaadavaks. Alkohol alaealise käes on suuresti täisealise otsus, mistõttu püüame seda mustrit katkestada, et täisealine ei ostaks ja müüja ei müüks alaealisele alkoholi," rääkis ta. "Mida nooremalt alkoholi tarvitamisega algust tehakse, seda suurem on tõenäosus, et inimesel tekib elu jooksul kas alkoholi või muu uimasti sõltuvus. Samuti võivad alkoholijoobes alaealised sattuda kergemini mõne süüteo ohvriks või siis ise alkoholijoobes olles süütegusid toime panna."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles