Airi Liiva: «Olen vaimustuses, kui hästi noored laulavad ja kui pühendunud nad on»

Kärt Devaney
Copy
Laulupesa laulustuudio juht Airi Liiva.
Laulupesa laulustuudio juht Airi Liiva. Foto: Sille Annuk

Kes poleks kasvõi poole kõrvaga kuulnud laste­laulu, kus kiisud tantsu keerutavad, või sattunud YouTube’is lustaka lastelaulu­video peale, kus põngerjad ennastunustavalt poris müttavad. Nende lugude autor on Airi Liiva, Virumaa juurtega lauluõpetaja, Tartus asuva Laulupesa stuudio looja ja populaarsete lastelaulude autor. Sel aastal korraldab ta lastelaulude kirjutamise ja laulustuudios õpetamise kõrval stuudio lastega uhke kontserdi, mis toimub sama mudeli järgi kui päris Eurovision.

Teie lastelaulud on paljudele tuttavad ja armsad. Meenutage, kuidas lastelaulude loomiseni jõudsite ja mismoodi Laulupesa alguse sai?

Minust sai laulude looja, kui ma Elleri muusikakoolis õppides läksin kooli kõrvalt Elva laulustuudiosse. Siis hakkasin tegelema laste õpetamisega, ja ehkki olin siis ise väga noor, hakkasin kohe ise ka laule looma. See tundus mulle mõnusam. Lastega tegeldes oli hea just neile konkreetsetele lastele luua vastavalt nende võimetele ja arvestades, mis neile võiks sobida. Nii need laulud tekkima hakkasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles