«Elas kord ... Oli kord ...» ehk Maalitud muinasjutud

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eveleen Tammert. «Jänese ja kilpkonna võidujooks».
Eveleen Tammert. «Jänese ja kilpkonna võidujooks». Foto: Tiiu Veersalu

Väike merineitsi ja metsluiged, kaunitarid ja koletised, Pöial-Liisi ja tänapäeva printsess, Aladdini imelamp ja sinine õun, aga ka Maša ja karu ning jooksmises mõõtu võtnud siil ja jänes heidavad seinalt tõsiseid, kelmikaid või unistavaid pilke. Neid ja teisi muinasjututegelasi on maalinud Juhan Kunderi rahvakooli akrüülisõbrad, kes näitavad oma teoseid näitusel «Elas kord ... Oli kord ...» Lääne-Virumaa keskraamatukogus.

Akrüülisõprade juhendaja Tiiu Veersalu ütles. et näituse motona kõlab kõnekalt Indrek Hargla eessõna raamatule «Kuninglikud muinaslood» aastast 2018: «Muinasjutud on sama vanad kui inimene, nad räägivad võluasjadest, aga ka neis endas on peidus imeline sõnade võlujõud. Lapsed armastavad neid kuulata ja täiskasvanud neid ette lugeda, sest nendes on kirjas meie loomus, meie unistused ja usk sellesse, milline maailm on õige ja hea.»

Üks muinasjutumaalijatest, Juhan Kunderi rahvakooli üks eestvedajaid Maia Simkin ütles, et Rakveres aiakultuurikeskuses on Juhan Kunderi rahvakooli akrüülisõprade kodune elutuba, kus Tiiu Veersalu juhendamisel koos pühendunult maalitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles