Rakvere riigigümnaasiumis avastati jaapani kultuuri (1)

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Jaapani traditsioonilise võitluskunsti kyudo demonstratsioon.
Jaapani traditsioonilise võitluskunsti kyudo demonstratsioon. Foto: Ain Liiva

Laupäeval sukelduti Rakvere riigigümnaasiumis jaapani traditsioonidesse, kui toimus järjekorras neljas jaapani kultuuri päev. Üritusel jagus põnevat ja kaasahaaravat tegevust igale maitsele. Osa sai võtta vestlusringidest ja töötubadest, kus oli võimalik proovile panna nii keha kui ka meel.

Päevale andis mõnusa alguse traditsiooniline raadiovõimlemine. Kaasa võimlesid Jaapani suursaadik Yukihiko Matsumura ja endine sumomaadleja Baruto Kaito, kodanikunimega Kaido Höövelson.

Baruto on esimene eestlasest sumomaadleja, kes on pääsenud Jaapanis elukutseliste sumomaadlejate ridadesse. Ta rääkis, et tema jaoks oli tore üllatus, et jaapani kultuuri päev seekord nii suures mahus toimus. «Mul on hea meel, et külastajaid oli palju, ning suur-suur tänu Rakvere riigigümnaasiumi perele, Jaapani suursaatkonnale ning kultuurikojale selle toreda päeva korraldamise eest,» ütles ta. «Üks sarnasus eestlaste ja jaapanlaste juures on suur armastus looduse vastu,» lausus Höövelson ning lisas, et kuigi jaapani kultuur on väga erinev meie omast, on jaapanlased sarnaselt eestlastega üsna kinnised inimesed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles