Rakvere linna üldplaneering paistab olevat ajale jalgu jäänud (1)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Esile on toodud Rakvere Keskväljaku vähest atraktiivsust ja funktsionaalsust.
Esile on toodud Rakvere Keskväljaku vähest atraktiivsust ja funktsionaalsust. Foto: Ain Liiva

Rakvere abilinnapea Kert Karuse hinnangul on 2007. aastal alustatud ja 2010. aastal kehtestatud üldplaneering ajale jalgu jäänud ning tehtud ülejala. Tema sõnul on planeeringus olemuslikke vigu ja see on kujunenud lühinägelikuks. Üldplaneering kehtib 2030. aastani, kuid abilinnapea avaldas arvamust, et uue üldplaneeringu koostamist võiks alustada juba lähiaastatel.

Kert Karuse sõnul on üldplaneeringu aegumise väga ilmekaks tõestuseks asjaolu, et alatasa tuleb tegeleda üldplaneeringut muutvate detailplaneeringutega. Kuna need peavad kooskõlastuse saama ka riigilt, läheb menetlusega aega ja tegeleda tuleb suuremal hulgal paberimajandusega, mis on huvitatud isikutele koormav. Praegu on linnavalitsuses töös lausa kümme üldplaneeringut muutvat detailplaneeringut. "See ei ole normaalne," ütles Karus.

Linna planeerimisspetsialist Erkki Leek kinnitas, et üldplaneering on vananenud või ei vasta enam tänapäeva ootustele. Tema sõnul tehti seda väga põhjalikult, aga planeerijate asemel kasutati volikogu töögruppe ja seetõttu on planeeringusse tulnud apse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles