Poska puiestee poolt ja vastu: mida arvavad kohalikud? (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Riho Hüti kodu ja ateljee asub Kastani puiesteel ja kunstnikul poleks midagi selle vastu, kui tänav nimetataks ümber Jaan Poska puiesteeks.
Riho Hüti kodu ja ateljee asub Kastani puiesteel ja kunstnikul poleks midagi selle vastu, kui tänav nimetataks ümber Jaan Poska puiesteeks. Foto: Eero Vabamägi

Rakvere linnavalitsuse ettepanek nimetada Kastani puiestee ümber Jaan Poska puiesteeks on toonud kaasa vastakaid arvamusi.

Kastani puiestee vaat et tuntuim elanik kunstnik Riho Hütt leidis, et Jaan Poska puiestee oleks tema kodutanumale väärikas ja hea nimi. "Kui olukord on selline, et sel tänaval kastaneid enam pole, siis on ka nimi Kastani puiestee kummaline," arutles ta. "Jaan Poska puiestee tänavanimena on jutuajamistest läbi käinud ja mina kohaliku elanikuna küll pooldan seda."

Kastani puiestee on hüüdnime andnud ka tänava ääres asuvale spordihallile koos staadioniga, neid kutsutakse rahvasuus teatavasti Kastani Arenaks. Jaan Poska Arena vaevalt et kohane oleks ja kinnistuks, nii et spordihall ja staadion jäävad oma hüüdnimest ilmselt ilma, kui tänava nimi tõepoolest muutub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles