Pajusti huumori- ja satiiritrupp tõi Väätsalt viis auhinda

Copy
Pajusti Klubi Huumori- ja Satiiritrupp.
Pajusti Klubi Huumori- ja Satiiritrupp. Foto: Erakogu

6. aprillil toimus huumoripealinnas Väätsal juubeliüritus "Maamees muigab – 25". Lääne-Virumaa harrastushumoristidest oli esindatud ainukestena Vinni valla Pajusti Klubi Huumori- ja Satiiritrupp.

Osalejaid oli kõikjalt üle Eesti, ettekandele tuli 20 huumorietteastet. Traditsiooniliselt hindab osalejate naerutamisoskust ka soliidne žürii. Seekord oli see päris suur: humoristid, karikaturistid ja ajakirjanikud, sekka mitu poliitikut. Nagu ikka, juhtis žürii tööd Eesti Huumoriliidu esimees Andrus Tamm, kes ühtlasi toimetab Eesti huumorimuuseumis, on Pilkaja huumorilehe toimetaja, teeb ise huumorit ja osaleb poliitikas.

Huumorit oli seinast seina, etteaste pikkuseks maksimum 15 minutit. Naerualdis publik ootas kõige rohkem teravat sotsiaalset huumorit ja satiiri. Laval oli ministreid, nõunikke, karmi ütlemisega tädi Maalisid ja kerge rahateenimisvõimaluse avastanud autoremondilukkseppi. Poliitkorrektse omaloomingulise vigurvärsiga esines legendaarne Tõrva Tilde, kes on 92-aastane ja ilmselt ainus sellises vanuses harrastushumorist Eestis. Pajusti trupp tõi ühe omaloomingulise ja viimasel minutil valmis kirjutatud estraadikavaga ära seekord koguni viis auhinda: parim estraadikava, parim nali, parim poliitiline nali, publiku lemmik ja parim naisartist, kelleks osutus trupi juht Ülle Rajamart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles