Rakvere teatris valmistatakse ette rahvusvahelist koostöölavastust

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere teatri juht Velvo Väli ja kunstiline juht Peeter Raudsepp.
Rakvere teatri juht Velvo Väli ja kunstiline juht Peeter Raudsepp. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatris esietendub septembris rahvusvaheline koostöölavastus "Reekviem unistusele". Koostööprojekt valmib Studio Totali eestvedajate Anna-Maria Lipponeni ja Petri Tuhkaneni käe all. Trupp kohtus esimest korda läinud teisipäeval.

Helsingis baseeruva teatrirühmituse Studio Total juhid Anna-Maria Lipponen ja Petri Tuhkanen on lavastusi loonud üle Euroopa. Oma loomingut iseloomustavad nad kui totaalkunstiteoseid, mis järgivad selleks valitud ruumi eripära ja tegelevad meie kaasaega käsitlevate teemadega. 

Idee kutsuda Anna-Maria Lipponen ja Petri Tuhkanen Rakvere teatrisse küpses teatri kunstilise juhi Peeter Raudsepa peas juba ammu. "Kohtusime Tampere teatrifestivalil ja huvitavast mõttevahetusest kasvas välja idee, et nad võiksid ka Rakveresse lavastama tulla. Kuna mõlema lemmikfestivaliks on Baltoscandal, olid nad koostööst Rakvere teatriga väga huvitatud. COVID-i aastad lükkasid seda plaani aina edasi, aga olles näinud vahepeal Anna-Maria ja Petri lavastusi välismaal, sai mulle selgeks, et just sellist üllatust meil vaja ongi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles