Ametikooli õpperestoranis avaneb peagi kuuks à la carte-restoran

Kärt Devaney
Copy
Õpperestoranist saab peagi ajutine à la carte-restoran.
Õpperestoranist saab peagi ajutine à la carte-restoran. Foto: Õpperestoran Piiri Peal

Veel enne kui Rakvere ametikooli viimase kursuse kokandusõpilased saavad hakata lõpueksamiteks valmistuma ja teadmiste tuleproovidele endile keskenduma, ootab neid ees kuu aega á la carte-restorani pidamist.

Nimelt muutuvad neile õpingute käigus tuttavaks saanud kooli õppeköök ja -restoran aprilli lõpus neljal päeval nädalas viisakaks valgete linadega restoraniks, kus kätt saavad peenema teeninduse vallas harjutada nii koka- ka kui teeninduseriala õpilased.

Ametikooli majutamise ja toitlustamise eriala õppekava juhi Eda Vallimäe sõnul on tegu enamaga kui lihtsalt restoranisimulatsiooniga või mänguga. «Kõik on päris. Nii ettevalmistus ja harjutamine, mis tingimata kokaametiga samuti kokku kuuluvad, kui ka ette tulevad ootamatused, millega noored toime peavad tulema. Ja loomulikult on see õpingute lõpuks suurepärane loominguline väljund. Meil on ka õpilasi, kellel on väga suur soov just à la carte’is jätkamiseks ja huvi fine dining’u vastu, neile on see eriline maiuspala,» kõneles Vallimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles