Ukraina kaasmaalaskond Barvinok – 20

, MTÜ Ukraina Kaasmaalaskond Barvinok juhataja
Copy
Ukraina kaasmaalaskond Barvinok.
Ukraina kaasmaalaskond Barvinok. Foto: Barvinok

Igal inimesel, igal kogukonnal, inimeste ühendusel, igal sündmusel on oma algus, oma sünnipäev. Räägitakse, et inimesed ja kõik, mis meid ümbritseb, ei tule siia maailma niisama, vaid meil on oma missioon. Balti riikides on alates iseseisvuse taastamisest 1991. aastal välja kujunenud eriti aktiivne rahvus- ja kultuurikogukondade elu. Sel ajal tekkisid Eesti kõigis piirkondades mitteärilised avalikud kultuuriühingud, kogukonnad, loomeklubid, sealhulgas ukrainlaste oma.

Vajadus enesemääramise järele, oma rahvuslike ja kultuuriliste traditsioonide toetamiseks väljaspool oma kodumaad andis alust luua Rakveres kaasmaalaskond Barvinok. Tänu kohalike võimude ja Eesti ukrainlaste kongressi toetusele sai kaasmaalaskond Barvinok 2004. aastal ametliku mittetulundusühingu staatuse kui selts ja kultuuriühing. Viimased 14 aastat on seltsi eesotsas olnud Mariia Gavryliuk.

Ühingu liikumapanevaks jõuks, selle kunstiliseks keskuseks on saanud vokaalansambel Barvinok, mille juhiks on viimastel aastatel olnud muusikaõpetaja Svitlana Fursova – väsimatu entusiast, andekas inimene, kellel on suur loominguline energia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles