Tapa mandoliiniorkester peab juubeliprallet

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Tapa Valla Mandoliiniorkester on koos käinud juba kümme aastat.
Tapa Valla Mandoliiniorkester on koos käinud juba kümme aastat. Foto: Marianne Loorents

Hiljuti kümne aasta juubelit tähistanud Tapa Valla Mandoliiniorkester lõpetab oma juubelituuri kodulinnas punktipaneva kontsertetendusega «Kuldrandevüü» juba sel laupäeval kultuurikojas.

Esitusele tulevad tuttavad pillilood eelmisest sajandist, ühtseks kimbuks seob need Rakvere teatri näitleja Margus Grosnõi. Juubelituuri kontserdid toimusid Järva-Jaani kultuurimajas, Albu mõisas ja Paides Wittensteini tegevusmuuseumis.

Kell on mõned minutid enne kuut õhtul ning Tapa muusika- ja kunstikooli saalis käib usin mandoliinide häälestamine. Suurem punt rahvast on juba platsis, aga mõned kohad on veel vabad. Kunstikooli õpetajad Liina ja Kati andsid parajasti savitundi ning pesid viimasel minutil käed puhtaks ja kiirustasid saali. «Meil on väga kohusetundlikud liikmed, üks saatis just sõnumi, et jääb kümme minutit hiljaks,» ütleb muheledes orkestri juhendaja ning Tapa muusika- ja kunstikooli direktor Ilmar Kald, keda võib pidada ka pärimusmuusika eestvedajaks Tapa vallas. Noortesektsiooni eest vastutab orkestris Tanel Sakrits, kes on ka muusikakooli mandoliiniõpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles