Ametikooli noormees pani kokku pronksiväärilise reisipaketi

Merly Raudla
Copy
Timo Tamsalu võitis Riias kutsevõistlustel kolmanda koha.
Timo Tamsalu võitis Riias kutsevõistlustel kolmanda koha. Foto: Erakogu

Rakvere ametikooli õpilased esinesid edukalt Riias peetud rahvusvahelistel kutsevõistlustel "Learn, Know, Do, Can, Show 2024". 3. kursuse õpilane Timo Tamsalu võitis seal turismikorraldaja kategoorias kolmanda koha.

Turismikorraldaja kutsevõistlusel anti õpilastele teema, sihtkoht, inimeste arv ja vanuserühm ning võistleja pidi selle põhjal koostama kahepäevase marsruudi koos majutuse, transpordi ja toitlustusega. Seejärel tuli paketti komisjonile inglise keeles tutvustada. Juhendaja Andrea Bildi sõnul on pronksmedali võitnud Timo Tamsalu nutikas, taibukas, kiire mõtlemisega ja väga julge esineja. "See on suur tunnustus tema tugevuste eest," märkis Bild rõõmsalt. Ka noormees ise jäi tulemusega väga rahule. Ülesanne oli juhendaja sõnul paras pähkel, kuna reis oli vaja korraldada Lätis. Kokku oli aega kuni kaks tundi, et kriteeriumitele vastav reisipakett kokku panna. Tamsalu koostatud näidispaketis külastasid turistid sellised linnu nagu Liepāja ja Ventspils, sõitsid jalgratastega, läbisid vahemaid kanuudes ning külastasid muuseume.

Võisteldi 13 kategooria. Osales 317 võistlejat 12 riigist. Kaugemad tulijad saabusid näiteks Türgist, Itaaliast, Belgiast, Hollandist ja Horvaatiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles