Riik kutsub tunnustama siseturvalisuse vabatahtlikke

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Lauri Läänemets ja Aasukalda vabatahtliku päästekomando liige Marge Zaidullin juttu puhumas.
Siseminister Lauri Läänemets ja Aasukalda vabatahtliku päästekomando liige Marge Zaidullin juttu puhumas. Foto: Marianne Loorents

Siseministeerium kutsub juba neljateistkümnendat aastat üles tunnustama siseturvalisuse vabatahtlike rühmi ja nende toetajaid. Kandidaate saavad siseministeeriumi kodulehe kaudu esitada kõik Eesti inimesed ja organisatsioonid hiljemalt 28. aprilliks.

"Kogukondades on eriti oluline roll vabatahtlikel, kes oma tegevusega toetavad ja aitavad kutselisi siseturvalisuse töötajaid ning panustavad seeläbi meie igapäevasesse turvatundesse ja ohutusse. Väärtustamaks nende tublide inimeste ja meeskondade tööd ning aega, täname vabatahtlike rühmi, ettevõtteid, asutusi, ühinguid ja inimesi, kes panustavad me riigi turvatundesse oma vabast tahtest," rääkis siseminister Lauri Läänemets.

Läänemets rõhutas, et praeguses julgeolekuolukorras on kogu ühiskonna elanikkonnakaitseline ettevalmistus võtmetähtsusega. Seetõttu on senisest veelgi olulisem roll täita meie vabatahtlikel ühendustel, kes aitavad tõsta kogukondade ja ühiskonna teadlikkust ja oskusi kriisi korral ise toime tulla ning võimalusel teisigi abistada. "Oma panusega turvatunde loomisse on nad suureks eeskujuks ja igaüks neist tunnustust väärt," lisas Läänemets.

Siseministeerium ootab tunnustamisettepanekuid seitsmes kategoorias. Nendeks on aasta vabatahtlik päästekomando või reservpäästerühm; vabatahtlik merepäästeühing; abipolitseinike rühm; naabrivalve piirkond; siseturvalisuse vabatahtlike toetaja; vabatahtlike tugisammas ning aasta uuendaja.

Auhinnatud vabatahtlikud ja nende toetajad tehakse teatavaks hiljemalt 31. maiks ja auhinnad antakse üle tänukülastuste käigus. 

Eestis on ligi 700 vabatahtlikku merepäästjat, ligi 1200 abipolitseinikku ja veidi üle 2600 vabatahtliku päästja. Häirekeskuse tegevustesse on kaasatud ca 250 vabatahtlikku. Naabrivalvega on liitunud 10 640 majapidamist 580 paigas üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles