Porkuni ristmikule mahuvad ära nii konnad kui ka autod

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Konnade esialgse hinnangu põhjal on keegi nende igipõlisele rännuteele seadnud tülika võrgu, aga kokkuvõttes päästab see võrk nii mõnegi kahepaikse elu. Fotol nähtav paar on teel Porkuni järve, kuid peab kuni õhtuni ootama inimestest konnatalgulisi.
Konnade esialgse hinnangu põhjal on keegi nende igipõlisele rännuteele seadnud tülika võrgu, aga kokkuvõttes päästab see võrk nii mõnegi kahepaikse elu. Fotol nähtav paar on teel Porkuni järve, kuid peab kuni õhtuni ootama inimestest konnatalgulisi. Foto: Ain Liiva

Eestimaa Looduse Fondi kampaania "Konnad teelt" korraldaja Birgit Purga kiidab Porkuni kandi konnatalgulisi: nimelt asub seal Eesti elavaima "liiklusega" konnade ja autode ristmik, aga tänu inimeste entusiasmile pääsevad Porkuni järvedes paljunevad kärnkonnad üle suure liiklustihedusega Kullenga–Tamsalu tee suhteliselt ohutult.

Konnasõbrad on muu hulgas koostanud üleeestilise kaardi, kus sellised "ristmikud" kõik kenasti kirjas. Kaart ise on leitav sihtasutuse Eestimaa Looduse Fond kodulehelt.

​Lääne-Virumaalt on kaardile kantud muidugi Porkuni, aga ka Vinni tiikidest mööduv tee, Tapa–Loobu tee esimesed kilomeetrid ja mõned kohad veel. "Kaart pole muidugi absoluutne tõde," tunnistas Birgit Purga. "Sinna on kantud konnade teeületuskohad, millest meile on teada antud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles