Tütarlastekoor üllatas end Kaunases hõbedaga

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Virumaa Tütarlastekoor naasis Leedust hõbediplomiga.
Virumaa Tütarlastekoor naasis Leedust hõbediplomiga. Foto: Virumaa Tütarlastekoor

Kaunases helilooja Juozas Naujalise nimelisel festival-konkursil sai Virumaa Tütarlastekoor teada, et kõlab hõbedaselt ning esitus on kunstilisel kõrgtasemel. Koroonaaja väsimus on seljatatud, koor on taas kasvamas ning laulurõõm heliseb häältes ja südametes.

Virumaa Tütarlastekoori dirigendi Ly Ipsbergi sõnul oli nii hõbediplom kui ka diplom parima kunstilise tulemuse eest väga ilus üllatus. «Ei osanud seda oodata. Lootsime, et kui saaks pronksi, oleks hästi, aga hõbe on tõeliselt suur rõõm. Oleme väga rahul,» tunnistas koorijuht. Parima kunstilise tulemuse võis anda dirigendi sõnul mitu asja kokku: laulu «Sata-sata» esitamine koos liigutustega, koori kaunis ja efektne säravpunane riietus ning ehk ka ühes stiilis punutud kalasabapatsid.

Viimased aastad on olnud koorile väga keerulised. Ly Ips­berg rääkis, et viimati käis tütarlastekoor konkursil aastal 2019 Prahas. Järgmisel aastal olid Itaaliasse konkursile sõiduks piletidki ostetud, aga plaanile tõmbas kriipsu peale koroona. Pandeemiaaeg mõjus kollektiivile rängalt: ligi kuuekümnest piigast jäi laulma veidi üle kahekümne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles