Kaitseliidu õppus Põhjakonn saab täna avapaugu

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Põhjakonn kestab 15.–19. aprillini.
Põhjakonn kestab 15.–19. aprillini. Foto: Kristiine Raidma

Tänavusel Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna (KiMKRi) õppusel Põhjakonn osaleb ligi 500 võitlejat. Õppus vältab 15.–19. aprillini ja viimaks ristatakse mõõgad ka liitlastega keskpolügoonil.

"Õppus "Põhjakonn 24" on väga oluline väljaõppesündmus kirde maakaitseringkonna jaoks, mille jooksul saame anda hinnangu maakaitse kompaniide valmisolekule täita sõjaaja ülesandeid. Lisaks harjutame omavahelist koostööd nii ringkonna üksuste kui ka staabi vahel," ütles KiMKRi ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu. "Kui eelmisel aastal keskendusid KiMKRi üksused peamiselt rünnakülesannete täitmisele, siis tänavu on fookuses kaitsvad tegevused. Samuti on meil hea meel võõrustada õppusel Põhjakonn ka liitlasi, kellega koos saame treenida oma üksusi erineval maastikul."

Õppusel "Põhjakonn 24" osalevad ka üksused Leedu vabatahtlike organisatsioonist KASP ja Prantsusmaa maaväe kergejalaväekompaniist.

Õppus Põhjakonn toimub aastast 2009 ja algas erialalisest taktikalisest õppusest, millest on nüüdseks välja kasvanud kirde maakaitseringkonna suurim riigikaitsega seotud õppus. Tänavune õppus Põhjakonn on järjekorras kuueteistkümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles