Aasta õpetaja konkursile esitati üle 1600 kandidaadi

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Mullune aasta õpetaja gala Vanemuise kontserdimajas.
Mullune aasta õpetaja gala Vanemuise kontserdimajas. Foto: Margus Ansu

Aasta õpetaja konkursile esitati 13 kategoorias kokku 1620 kandidaati. Lääne-Virumaalt esitati konkursile 72 õpetajat.

Aasta õpetaja konkursi eestvedaja, haridus- ja teadusministeeriumi haridusjuhtimise ja õpetajapoliitika valdkonna peaeksperdi Maris Raimetsa sõnul on põhjust rõõmustada, sest üles on seatud nii palju kandidaate.

"See näitab, et üle Eesti on mitmekülgseid ja säravaid haridustöötajaid, kelle tegevus on silma jäänud kolleegidele, õpilastele ning lapsevanematele. Suur aitäh kõigile esitajatele, sest märkamine motiveerib ning innustab. Teie panus on aluseks komisjonidele, kellel seisab nüüd ees suur töö, et silmapaistnutest välja valida parimad," rääkis Raimets.

Tavapäraselt palju laekus konkursile ankeete kahest suuremast linnast: Tallinnast ja Tartust. Maakondadest esitati enim kandidaate Harjumaalt, Pärnumaalt, Ida-Virumaalt ja Saaremaalt. Lääne-Virumaalt esitati konkursile 72 õpetajat.

Konkursi parimatele igas kategoorias määrab valitsus riikliku aastapreemia suuruses 10 000 eurot ning elutööpreemia suuruses 65 000 eurot. 

Auhinnad antakse üle aasta õpetaja galal, mis toimub 5. oktoobril Jõhvi kontserdimajas ning kantakse otse üle Eesti Televisioonis. Ettevõtmise korraldajad on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles