Regionaalministri tagasiastumine nurjas Kairit Pihlaku võimaluse saada riigikogu asendusliikmeks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Madis Kallase tagasiastumine mõjutas Eesti keerulise valimisseaduse tõttu ka Kadrina vallavanema Kairit Pihlaku võimalikku karjääri.
Madis Kallase tagasiastumine mõjutas Eesti keerulise valimisseaduse tõttu ka Kadrina vallavanema Kairit Pihlaku võimalikku karjääri. Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäevase seisuga oli sotsiaaldemokraadist Kadrina vallavanem Kairit Pihlak esimene asendusliige riigikogusse ja tema loobumisel oleks selle koha saanud Rakvere vallavanem Maido Nõlvak, kuid teisipäeval tulnud teade regionaalminister Madis Kallase tagasiastumisest muutis taas olukorda.

Pihlakust oleks saanud riigikogus Jevgeni Ossinovski asendusliige, teatavasti valiti Ossinovski Tallinna linnapeaks ja vastavalt seadusele ei saa ta korraga kuuluda riigikogusse ega juhtida linna. 

Teisipäeval teatas oma tagasiastumisest aga sotsiaaldemokraadist regionaalminister Madis Kallas, andes ühtlasi mõista, et soovib naasta riigikogusse, kuhu ta valiti Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonnast nr 5. Kallast asendas riigi esinduskogus Reili Rand, kes peab nüüd koha Kallasele vabastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles