EKSPERIMENT Kas elu ilma šampoonita on ikka võimalik?

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Esialgu tundub, et šampoonita elu on täitsa võimalik, kuid ma oleks ilmselt teisel arvamusel, kui mul oleks palju pikemad juuksed.
Esialgu tundub, et šampoonita elu on täitsa võimalik, kuid ma oleks ilmselt teisel arvamusel, kui mul oleks palju pikemad juuksed. Foto: Siim Mihailov

Juutuubis kargavad teinekord ette igasugused lollused ja üks neist oli liikumine "no-po". Nimelt väitsid eestkõnelejad, et šampooni pole üldse tarvis kasutada, sest loodus seisab ise selle eest, et juuksed oleks puhtad ja terved. See väide tundus nii absurdne, et selle paikapidavust lihtsalt pidi omal nahal järele proovima.

Nädala eest astusin sisse juuksurisalongi ja teatasin, et vajan enda neli kuud pesemata juustele lõikust ja ühtlasi eksperdihinnangut. Mind teenindanud Christeli näole vormus muie ja ka uudishimu. Naine kergitas juuksesalku ja ei leidnud minu juuksepahmakas midagi eriskummalist. "Täitsa nagu pestud," nentis juuksur. Noogutasin ja andsin teada, et äsja pestud – veega. "Viimasel ajal pidin juba kammi ka näitama, sest juuksed hakkasid sassi minema, aga täna jäi kammitiir vahele," märkisin mina.

Christel päris, kust mul üldse selline mõte tuli. Ega ma midagi tarka osanudki öelda, kui et kogemused tulevad ikkagi oma naha peal katsetades ja pea mittepesemine tundus nii eriskummaline, et seda lihtsalt pidi järele proovima. Eriti kui tegemist on mingi hullusega, mis mugavustsoonist välja raputab. Teoreetikud võivad ennast raamatute najal pooleks teoretiseerida, aga maine maailm on ikkagi suuresti praktikute päralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles