Mängu, kiiksu ja värve ehk Kunstniku ja looduse hullutavad hullamised

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Fotolavastustes mängivad olulist rolli detailid. Näiteks kingad.
Fotolavastustes mängivad olulist rolli detailid. Näiteks kingad. Foto: Inna Grünfeldt

Kunstniku ja kostüümikunstniku Ketlin Saaremäe fotolavastus «Loodusega ühes» kätkeb mänguliselt värvikaid ning vaimukalt tähendusi loovaid ja kontekste painutavaid kiiksuga (enese)peegeldushetki. Mängud looduses ja loodusega, kus ta on nii keskne tegelane kui ka fotograaf, tähendavad loojale lustimist, ent ka eneseületust, vaatajal aga veavad suu muigele ja kulmud kõrgele.

Näituse avamisel Rakvere teatri suures majas aina imestati: kuidas on võimalik olla samal ajal kunstnik, modell ja fotograaf ehk korraga nii pööraste ideede lennutaja kui ka elluviija? Kui idee tekib, pole lihtsalt pääsu – see tuleb ära teha. Sest enne ei saa kunstniku hing rahu. Nii lihtne või keeruline see ongi. Jonnakust, et jõuda tulemuseni, millega ise rahule jääb, tal jagub.

Pildistab Ketlin Saaremäe telefoniga, kasutades statiivi. Arbuusipildi ja veel mõne foto tegemisel on ta saanud nupuvajutuseks abi abikaasalt Üllar Saaremäelt, pojengipõõsa pildi puhul oli lillede kuhjamisel ja pildistamisel abiks aia perenaine Õnne Kiviperk. «Kõiki asju ei saa ise pildistada,» nentis kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles