Ennetuskoolitus "Päästjatel külas" viib tuleohutusteadmised koolilasteni

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Päästjad koolitavad algklassilapsi koduohutuse ja tuleohtlike olukordade teemal.
Päästjad koolitavad algklassilapsi koduohutuse ja tuleohtlike olukordade teemal. Foto: Kristjan Teedema

Ida päästekeskuse päästekomandod ootavad õppeaasta lõpus Ida- ja Lääne-Virumaa koolide 3. klasside õpilasi komandosse, et õpetada, kuidas kodus tuleohtu vältida.

Ennetuskoolituse "Päästjatel külas" eesmärgiks on praktiliste tegevuste kaudu anda 3. klassi lastele põhjalikud ja eakohased teadmised kodusest tuleohutusest. Koolitus on mänguline ning selle käigus selgitatakse koduohutuse reegleid ja arutletakse tuleohtlike olukordade teemal. Lisaks korratakse üle, kuidas käituda tulekahju puhul, ning tutvutakse päästjate töövahenditega.

Juhul kui päästekomandol tuleb koolituse ajal sõita tööülesandeid täitma, jääb koolitus pooleli ja lepitakse kokku uus koolitusaeg.

Ennetustegevust korraldavad päästjad 6. maist 7. juunini kahe maakonna kõikide koolide 3. klasside õpilastele. Soovist osaleda projektis "Päästjatel külas" saavad koolid teada anda 22. aprillini.

Päästjad üle Eesti korraldavad algklassidele ennetuskoolitusi viimased 16 aastat. Päästeameti kodulehe kaudu saavad õpetajad tutvuda koolitusmaterjalidega ja teadmiste kinnistamiseks läbida eri vanuses lastega e-koolituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles