Tallinna linnavalitsuse sisekontroll uurib Erki Savisaare töölepingut

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Erki Savisaar (paremal) sai Vinni vallavanemaks 2. novembril, samal ajal töötas ta nõustajana nõrkvoolu alal.
Erki Savisaar (paremal) sai Vinni vallavanemaks 2. novembril, samal ajal töötas ta nõustajana nõrkvoolu alal. Foto: Ain Liiva

Tallinna uus linnavõim on võtnud luubi alla Erki Savisaarega sõlmitud töölepingu ajast, mil praegune Vinni vallavanem tegi koostööd sihtasutusega Tallinna Loomeinkubaator.

Tallinna Loomeinkubaator võttis Erki Savisaare tööle mullu sügisel Poldri 3 renoveerimisprojekti nõrkvoolutööde nõustajana, kirjutab ERR. Tallinna uus linnavalitsus on algatanud sisekontrolli juurdluse olukorra tagamaade selgitamiseks.

Novembri lõpus, kui leping sõlmiti, oli Savisaar ka Tallinna linnavolikogu liige, Tallinna Loomeinkubaator on aga Tallinna linnavalitsuse rahastatud ja keskerakonna liikme Anu Lõhmuse juhitud sihtasutus.

Anu Lõhmus selgitas ERR-ile, et Savisaar palgati avaliku konkursi järel, lisades, et Savisaare parteiline kuuluvus ei mänginud valikut tehes mingit rolli ja ta ei saanud kelleltki suunist mitte ühegi konkreetse inimese kaasamiseks.

Erki Savisaar ütles ERR-ile, et otsis möödunud aasta sügisel tööd ja kandideeris erinevatele kohtadele, kuniks otsustas inkubaatori konkursist osa võtta ja ka tööle sai.

Umbes samal ajal hakkas Vinni vallas küpsema võimukriis, mille tagajärjel toonane vallavanem Rauno Võrno ise tagasi astus, ennetades umbusaldamist. Võimule tulnud EKRE, Isamaa ja osa keskerakondlaste koalitsioon esitas vallavanema kandidaadiks Erki Savisaare – valik oli ootamatu ja üllatav, sest varasem otsene kokkupuude tal Vinni vallaga puudus.

2. novembril valitigi Erki Savisaar Vinni vallavanemaks. ERR-ile ütles ta, et jätkas umbes poole kohaga ameti pidamist ka Tallinna Loomeinkubaatoris ja Vinni valla juhtimist see ei seganud.

Sotsiaaldemokraadist Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski kinnitas ERR-ile, et Savisaare palkamine tekitab tal küsimusi. "Ma ei oska täna kommenteerida, kas ja mis mahus lugupeetud linnavolinik nimetatud töid tegi. On võimalik, et Erki Savisaar oli tõesti parim nõrkvooluspetsialist turul. Olen palunud linna sisekontrollil selle lepingu asjaolud selgeks teha," vahendas rahvusringhääling Ossinovski sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles